Pro příznivce železniční dopravy všeho druhu...

Nový jízdní řád pro rok 2011 je již na obzoru

2. 11. 2010 0:00
Rubrika: Aktuálně

Nový jízdní řád pro období 2010/2011, neboli GVD 2011 začne platit sice až za 40 dnů, resp. přesně o půl noci 12. prosince 2010, ale již nyní je připraven pro nedočkavce, které by to zajímalo - podobně jako mě - návrh dopravní obslužnosti ve vašem regionu kde bydlíte, kam jezdíte do školy, či práce, za zábavou atp. Na těchto stránkách tak lze již nyní najít "tištěné" jízdní řády, resp. jízdní řády v .pdf v podobě jaké jsou následně tištěny. Takto jsou jízdní řády dostupné již pro většinu tratí nejen SŽDC v České republice, ale také pro většinu tratí ŽSR na Slovensku.

Pro Ty šťastlivce z vás, kteří ještě snad umí hledat v opravdovém jízdním řádu se tak naskýtá jedinečná příležitost si "ošahat" pravděpodobnou brzkou budoucnost nového grafikonu a "ochutnat" tak příchuť novinek, na které se někteří mohou a jiní naopak nemusí těšit; novinek, které někomu přivodí úsměv na tváři, jiným pro změnu udělají vrásky na čele... ochutnejte! Vřele doporučuji! Novinek je víc než dost! Zvláště co se týče společnosti RegioJet, a.s., a dalších dopravců! Já sám jsem tak u prohlížení nových jízdních řádů strávil hned několik hodin!

S politováním je však třeba ještě podotknout, že pokud by se snad někomu jízdní doby nelíbily, tak pro celý následující rok má již bohužel smůlu... Termín pro  podávání připomínek a jejich akceptace pro tento jízdní řád byl stanoven do konce měsíce června 2010. Nevím jak vy, ale já jsem v tu dobu ještě vlastně ani nevěděl, co budu po prázdninách dělat... natož pak abych obhlížel a špekuloval nad tím jestli mi budou dobře navazovat vlaky... Tomu se říká demokracie a veřejná služba pro občany...

http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/zkz000.jpg

Ilustrační foto: peážní trať - Głuchołazy (PL) - Martin Grill

Pokud se chceš podívat na obrázek ve větším rozlišení, klikni na něho pravým tlačítkem myši a vyber "zobrazit obrázek".

Zdroj: SŽDC, ŽSR, signály.cz

Zobrazeno 2666×

Komentáře

svíce

Můžem být rádi,že v době krize se bude rušit jen tak málo tratí.

Pavloš

Ty si mi nějaký expert.. :-I Jaká že zase krize? Nezapomeň že jde stále jen o návrh! Tak kde není písmeno "k", tak se ještě mohou dít změny..

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz